Vores Mission

I forbindelse med Kommunesammenlægningerne blev der etableret et koordinationsudvalg mellem sommerhusejere i Dragsholm, Trundholm og Nykøbing-Rørvig (KSO), for at etablere en stærk tovejskommunikation til Odsherred Kommune. Dette udvalg blev afskaffet og erstattet med et årligt møde for sommerhusejere. Disse møder faciliterede langtfra et konstruktivt samarbejde med Odsherred Kommune. 

Opgaven er nu at sikre fortsat samarbejde og erfaringsudveksling mellem de tre paraplyorganisationer (FSiO) omkring den praktiske problemløsning for vores grundejerforeninger

Kerneopgaver 

  • At mobilisere og facilitere samarbejde mellem grundejerforeningerne.
  • At være et effektiv bindeled mellem Odsherred Kommune og grundejerforeningerne.
  • I fællesskab med grundejerforeningerne og Odsherred Kommune at levere konkrete løsninger på vores fælles problemer fx afvanding af sommerhusgrunde, affaldssortering, naturbeskyttelse, samt vedligeholdelse af den fælles infrastruktur som grundejerforeningerne og Odsherred Kommune har ansvar for.

Organisation

Vi har valgt en organisering af samarbejdet baseret på Likerts model med overlappende grupper som vist i figuren til højre.

Koordinationsudvalget

Koordinationsudvalget består af 2 til tre personer for hver af de tre paraplyorganisationer. Koordinationsudvalget mødes når der er vigtige problemstillinger, vi gerne vil have en fælles holdning til.

Deltagerne i koordinationsudvalget kan veksle afhængigt af de problemstillinger, der skal diskuteres. De tre formænd for de tre paraplyorganisationer er dog faste deltagere på møderne. Møderne kan afholdes såvel digitalt som fysisk. En løbende digital kontakt via e-mail vil dog være vigtig for at sikre det nødvendige liv i samarbejdet. 

Koordinationsudvalgets vigtigste opgave er at indgå på det politiske niveau i Odsherred modellen samt at skabe rammer for et frugtbart samarbejde mellem paraplyorganisationerne, der hvor disse har fælles problemstillinger.

Vision

Den fremtid vi ser for os, er en sommerhuskommune med:

  • Rig natur præget af biodiversitet.
  • En effektiv klimatilpasning etableret gennem et samarbejde i grundejerforeningerne.
  • En kultur blandt landliggerne præget af et følt områdefællesskab.
  • En velfungerende infrastruktur i sommerhusområderne.